050 - 590 4566    Kivikonlaita 42, 00940 Helsinki
Sähköposti: myynti@lattiamies.fi

Blogi betonista, lattiavaluista, mikrosementistä ja vähän muustakin rakennusalaan liittyvästä

Blog Image
31
Maalis

Valmisbetonin hinta 2022 - 2023 ja eri betonilaadut toimitettuna

Valmisbetonin hinta vaihtelee eri toimittajilla. Meiltä saat valmisbetonin toimitettuna ja tarvittaessa pumpattuna aina edulliseen pakettihintaan. Olemme neuvotelleet valmisbetonin hinnan edulliseksi suurten vuosittaisten ostojemme mukaan ja koska toimimme omalla kalustolla, voimme tarjota betonin aina edulliseen kiinteään kuutiohintaan.

Mitä kuutiohintaan sitten sisältyy? Tarjoamaamme kuutiohintaan sisältyvät itse valittu valmisbetonilaatu, betonin kuljetus ja betoniauton veloittamat lisäminuutit sekä pumppaus ja pumppaukseen kuuluva aika, kuutio sekä lisäminuutit. Yleensä ottaen tarjoamamme kiinteä kuutiohinta tulee asiakkaalle edullisemmaksi kuin jos asiakas tilaisi itse betonin ja maksaisi erikseen kuljetuksesta ja sen lisäkuluista sekä pumppauksesta ja sen lisäkuluista. Mistä tämä sitten johtuu? Pystymme tähän johtuen edullisista betonin sisäänostohinnoistamme sekä siitä että toimimme omalla kalustolla ja omalla kokeneella miehistöllä.

Valmisbetonin hinnasto kuljetettuna ja pumpattuna 2022 - 2023:
- Anturabetoni Rakenne C25/30 16-32 S2 128€ / m3 + alv 24%
- Lattiabetoni C25/30 hieno16 S3 153€/m3 + alv 24%
- Säänkestävä Lattiabetoni C30/37 XF3 hieno16 S3 183€/m3 + alv 24%
- Nopeasti Pinnoitettava Lattiabetoni C25/30 hieno16 S3 193€ / m3 + alv 24%
- Nopeasti Kovettuva Rapid Lattiabetoni C25/30 hieno16 S3 168€ / m3 + alv 24%
- Juotosbetoni saumavaluihin C25/30 8mm S4 190€ / m3 + alv 24%
- Betoni harkkovaluun C25/30 hieno16 S4 180€ / m3 + alv 24%
- Betoni harkkovaluun C25/30 8mm S4 190€ / m3 + alv 24%
- Betoni sokkelivaluun C25/30 hieno16 S3 153€ / m3 + alv 24%
- Betoni sokkelivaluun Säänkestävä C30/37 XF3 hieno16 S3 183€ / m3 + alv 24%
- Lattiabetoni Muovikuitu C25/30 hieno16 S3 213€ / m3 + alv 24%
- Lattiabetoni Teräskuitu C25/30 hieno16 S3 213€ / m3 + alv 24%
- Pakkasbetoni C25/30 250€ / m3 + alv 24%

Kaikki yllä olevat hinnat on laskettu 6m3 ja sitä suuremmille toimitusmäärille.

Lisätietoa eri betonilaaduista sekä tarkat hintalaskurit löydät Valmisbetoni-sivultamme.

Blog Image
21
Tammi

Lattiavalut talvella

Talviolosuhteissa pystytään tekemään lattiavaluja sekä muita betonivaluja. Talvella on kuitenkin huomioitava useita seikkoja ja näin valutyö saadaan suoritettua laadukkaasti.

Talviolosuhteissa työmaalla on huolehdittava seuraavista asioista:
- Lämpötilan tulisi lattiavaluissa olla vähintään +10 astetta lattian rajassa, jotta kuuma betoni ei höyryä liikaa joka haittaa näkyvyyttä sekä vääristää laserin sädettä.
- Huomioikaa valojen ja lämmityksen järjestämisessä, että sähköjohdot eivät kulje lattialla.
- Kivitaloissa lämmitys täytyy aloittaa jo 2-3 päivää ennen lattiavalua, jotta myös rakenteet ehtivät hiukan lämmetä.
- Ikkunat ja ovet täytyy sulkea muovikelmuilla tai vastaavilla, jotta lämpö ei pääse karkaamaan lattiavalun aikana.
- Lumityöt sekä hiekoitus tulee huolehtia siten että sekä betonin pumppuauto että betoniauto pääsevät kohteeseen.

Blog Image
21
Tammi

Lattiamieheltä myös betoni toimitettuna ilman valumiestä

Lattiavalutöiden lisäksi tärkein toimialueemme on betonin toimitus myös kohteisiin, joihin meiltä ei tarvita valumiestä.

Monet eivät ole tietoisia että meiltä saa myös pelkän betonin toimitettuna erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Käytössämme on kolme omaa betonipumppuautoa sekä oma miehistö. Neuvottelemamme edulliset sisäänostohinnat betonille ja betonin kuljetuksille antavat meille mahdollisuuden tarjota betonin toimitettuna ja tarvittaessa pumpattuna erittäin kilpailukykyiseen pakettihintaan.

Käytössämme olevat pumppuautot ovat laadukkaita saksalaisia Putzmeistereita, joista kaksi on varustettu pitkällä puomilla ja yksi on näppärä perästä pumpattava versio joka soveltuu erittäin hyvin ahtaisiin kohteisiin ja kohteisiin joissa puomista ei ole hyötyä.

Blog Image
21
Tammi

Elämyslattian® suosio on kasvanut hurjasti viimeisen vuoden aikana

Elämyslattian® suosio ja tilausmäärät ovat kasvaneet valtavasti. Mikä sitten on Elämyslattia ja miksi siitä on tullut niin suosittu?

Elämyslattia® on aito betonipinnalle jäävä betonilattia, joka on hiottu, kiillotettu sopivaan kiiltoasteeseen ja pintasuojakäsitelty. Kyseessä on siis joka tapauksessa pohjalle valettava betonilaatta, joka on jo valuvaiheessa tehty erittäin laadukkaaksi ja rakennuksen loppuvaiheessa lattia vielä timanttihiotaan sopivaan karkeusasteeseen ja pintakäsitellään suoja-aineilla.

Elämyslattian® suosion syyt ovat moninaiset. Ensinnäkin aito betonilattia on erittäin kova ja kestävä. Betoni on myös erittäin moderni ulkonäöltään ja toimii hienona sisustuselementtinä. Lisäksi erittäin tärkeä seikka on lattialämmityksen toimivuus tehokkaammin kuin jos lattia päälystettäisiin muilla pintamateriaaleilla, koska lattian lämpö pääsee nousemaan suoraan huoneilmaan kun lattian päällä ei ole energiaa hukkaavia ja eristäviä pintamateriaaleja. Aito betonilattia Elämyslattia® on jalkojen alla mukavan lämmin talvella ja sopivan viileä kesähelteillä.

Blog Image
27
Tammi

Työmaan lämpö ja valaistus talviolosuhteissa

Eletään jo tammikuun loppua ja lämpötila sekä valaistusolosuhteet työmailla ovat aika haasteelliset. Jotta lattiavalu onnistuu parhaalla mahdollisella laadulla on kiinnitettävä erityistä huomioita seuraaviin asioihin työmaalla. Tämä ohjeistus pätee siihen saakka kunnes kevät koittaa ja siirrytään lämpötiloissa reilusti nollan yläpuolelle.

On huolehdittava riittävästä valaistuksesta ja lämpötilasta. Lämpötilan tulisi olla vähintään +10 astetta lattian rajassa. Lämpötilan ollessa liian alhainen lämmin betoni höyryää ja vääristää käyttämämme laaserin sädettä, joka aiheuttaa epätasaisuuksia lattiaan. Huomioikaa valoja ja lämmitystä järjestäessänne että sähköjohdot eivät kulje lattialla.

Etenkin kivitaloissa rakenteet ovat niin kylmiä että lämmitys tulisi aloittaa vähintään 2-3 vuorokautta ennen lattiavalua jotta myös rakenteet ehtivät lämmetä hiukan. Ikkunat sekä ovet tulisi sulkea muovikelmuilla myös valun ajaksi jotta lämpö ei pääse karkaamaan lattiavalun aikana.

Blog Image
09
Joulu

Raudoitus vs muovikuitubetoni ja teräskuitubetoni lattiavaluissa

Raudoitus voidaan korvata täysin lattiavaluissa joko teräskuitubetonilla tai muovikuitubetonilla. Tämä koskee sekä pientaloja että teollisuushalleja ja muita suuria tiloja.

Pienkohteissa on kuitenkin erittäin yleistä että lattiaan asennetaan lattialämmitys. Lattialämmitys täytyy kiinnittää johonkin, joten yleensä tälläisissa kohteissa tehdään normaali raudoitus johon lattialämmitys on helppo kiinnittää.

Toinen käyttötarkoitus jolloin teräskuitu tai muovikuitu ei käy on tilanne kun lattia jätetään betonipinnalle, jolloin on kyseessä hiottu kiillotettu betonilattia (Elämyslattia). Tämä johtuu siitä että kuidut jäävät pintaan näkyviin ja se ei tietystikään ole toivottua kun tehdään viimeistä hienoa lattiapintaa.

Hinnallisesti muovikuitubetoni ja teräskuitubetoni ovat aika lähellä samaa luokkaa. Hinta on tietysti kovempi kuin tavallisella lattiabetonilla mutta täytyy ottaa huomioon että säästytään teräsverkkojen ja muiden tarpeiden hankintakuluilta sekä työläältä raudoitustyöltä.

Muovikuitubetoni on kasvattanut suosiotaan viime vuosina paljon ja sitä on mukavampi käyttää betonin helpomman pumpattavuuden vuoksi kuin teräskuitubetonia. Jos valetaan normaalia ohuempi lattialaatta, suosittelemme käyttämään muovikuitubetonia halkeilun ehkäisemiseksi.

Blog Image
09
Joulu

Betonilattia julkisissa tiloissa

Betonilattia viimeiseksi pinnaksi on erittäin näyttävä ja kestävä vaihtoehto myös julkisissa tiloissa.

Olemmekin toteuttaneet Elämyslattiana myös julkisia kohteita, yhtenä esimerkkinä Suvelan Kappeli Espoossa.

Julkisen tilan lattia viimeiseksi kiillotetuksi betonipinnaksi voidaan toteuttaa joko normaalina lattiavaluna joka valetaan oikein jo valuvaiheessa tai tekemällä ohut pintakerros jo olemassa olevan lattian päälle kovabetonilla tai muulla vastaavalla materiaalilla jolla on mahdollista tehdä ohut ja kestävä kerros jo valetun lattian päälle.

Edullisin vaihtoehto selkeästi on kun lattia jo valuvaiheessa tehdään oikeaan asteeseen konepinnalle ajettuna ja valu sitten hiotaan ja pintakäsitellään.

Blog Image
09
Joulu

Betonivalut talviolosuhteissa

Nyt taas talven ollessa kylmimmillään on hyvä kiinnittää huomiota useisiin asioihin työmaalla, jotta lattiavalut sekä muut betonivalut onnistuvat ja lopputulos on toivotunlainen.

Lattiavalun ollessa kyseessä täytyy lämpötilan olla vähintään 10 astetta plussan puolella työmaalla. Suurin syy tähän on että lattiabetoni on talviolosuihteissa lämmitettyä ja höyryää valtavasti jos rakennuksen sisällä on liian kylmä. Betonista liiallisesti nouseva vesihöyry taas aiheuttaa sen että laserin säde vääristyy ja työmiehet eivät näe työskennellä kunnolla. Edellä mainituissa olosuhteissa ei lattian suoruutta voida taata.

Miten lämmitys tuli sitten suorittaa? Kivitaloissa etenkin rakenteet ovat niin kylmiä että lämmitys tulisi aloittaa vähintään 2-3 vuorokautta ennen lattiavalua jotta myös rakenteet ehtivät lämmetä hiukan. Ikkunat sekä ovet tulisi sulkea muovikelmuilla myös valun ajaksi jotta lämpö ei pääse karkaamaan.

Blog Image
3
Loka

Autotallin lattiavalu

Autotallin lattiavaluun on tarjolla monta eri vaihtoehtoa. Autotallin lattia voidaan valaa normaalina käsiliipattuna lattiavaluna, koneliipattuna lattiavaluna tai lattia voidaan valaa ns. valmiiksi heti kerralla.

Tavallinen käsinliipattu lattiavalu autotalliin vaatii käytännössä lattian pinnoittamisen esimerkiksi laatoittamalla. Jos autotallin lattia aiotaan maalata tai pinnoittaa esimerkiksi epoksilla, suosittelemme ehdottomasti lattiavalua koneliippattuna. Maali ja epoksipinnoite ovat sen verran ohuita pinnoitevaihtoehtoja että ne vaativat erittäin tasaisen pohjan joka saadaan aikaiseksi vain koneliippaamalla. Käsinliipatun autotallin lattian voi toki hioa riittävän tasaiseksi maalia tai epoksia varten, mutta se vaatii erittäin kovan timanttihionnan ja onkin edullisempaa ja järkevämpää valita lattiavaluksi koneliipattu vaihtoehto jo heti alun pitäen.

Erittäin suosittu ja kestävä vaihtoehto autotallin lattiaksi on ns. Mastertop-lattia, joka tarkoittaa erittäin tasaiseksi koneliipattua lattiaa johon on jo valuvaiheessa hierretty kuivasirote pintaan. Näin toteutettu lattia on erittäin kestävä (kestää päivittäisen nastarenkailla ajon kulumatta) ja käytännössä valmis heti lattian kuivuttua. Pintaan suositellaan levittämään nesteitä ja likaa hylkivä suojakäsittely, jotta lattia pysyy siistin näköisenä. Käsittelyn voitte tilata suoraan valun yhteydessä tai erikseen Lattiamieheltä.

Blog Image
3
Loka

Lattiavalun jälkihoito ja sementtiliiman hionta

Lattiavaluun erittäin tärkeänä osana kuuluu valun jälkihoito. Mitä se tarkoittaa ja miksi se tulee tehdä ja miten?

Lattiavalun kovettuminen ja kuivuminen ovat kaksi eri asiaa. Betonin täytyy saada kovettua riittävästi ennen kuin se alkaa kuivua, jotta lattian halkeilu olisi minimaalista. Tämän vuoksi lattiaa tulee jälkihoitaa 1-2 viikkoa valun jälkeen käytettävästä betonilaadusta riippuen. Normaalia Lattiabetonia käytettäessä jälkihoitoa tulee jatkaa 2 viikkoa kun taas Nopeasti Pinnoitettavaa NP-betonia käytettäessä riittää viikko.

Lattian jälkihoidon voi suorittaa kolmella vaihtoehtoisella tavalla. Mikä tahansa näistä kolmesta vaihtoehdosta riittää yksistään jälkihoidoksi.

Suosituin vaihtoehto on tilata jälkihoitoaineen levitys lattian valaneelta yritykseltä, jolloin yritys levittää jälkihoitoaineen joko heti valun valmistuttua tai viimeistään valua seuraavana päivänä. Jälkihoitoaine muodostaa lattian pintaan kalvon joka estää lattian kuivumisen liian nopeasti.

Toinen vaihtoehto on levittää rakennusmuovi lattiavalun päälle valua seuraavana päivänä. Muovi poistetaan 1-2 viikkoa valun jälkeen riippuen onko käytetty Nopeasti Pinnoitettavaa betonia (NP) vai tavallista lattiabetonia.

Kolmas vaihtoehto on kastella lattiaa siten että se pysyy kosteana ensimmäiset 1-2 viikkoa betonilaadusta riippuen. Tämä on kaikista työläin tapa jälkihoidolle ja siksi vähiten suosituin näistä kolmesta.

Lattian jälkihoidon jälkeen tulisi suorittaa sementtiliiman hionta. Sementtiliima on ohut hauraampi kerros lattian pinnassa, joka hidastaa lattian kuivumista. Sementtiliima on poistettava joka tapauksessa ennen pintamateriaalien asennusta ja koska se hidastaa kuivumista on järkevää hoitaa hionta heti jälkihoidon päätyttyä. Hionnan voi suorittaa itse vuokraamalla laitteet tai tilata suoritettuna lattiavalun hoitaneelta yritykseltä.

Blog Image
6
Maalis

Nopeasti Pinnoitettavan (NP) betonin edut

Nopeasti pinnoitettavan betonin käyttö on yleistynyt huomattavasti. Tähän on monta tärkeää syytä joita käsittelemme tässä blogitekstissä.

Etenkin nyt talviolosuhteissa Nopeasti Pinnoitettava NP-betoni on erittäin suositeltavaa. NP-betonissa käytetään aina rapid-sementtiä, joka tarkoittaa betonin kovettumista nopeammin. Talviolosuhteissa työmaan lämpötila on useasti aika alhainen ja nopeasti pinnoitettavan betonin käyttö nopeuttaa betonin kovettumista myös viileissä olosuhteissa ja parantaa lattiavalun lopputulosta. Lisäksi nimensä mukaisesti kyseinen betoni kuivuu pinnoitettavaan kuntoon kaksinkertaista vauhtia normaaliin betoniin liittyen. Kuivumisaika siis puolittuu käytettäessä Nopeasti Pinnoitettavaa betonia.

Yksi syy NP-betonin yleistymiseen rakennuskäytössä on nopeutunut rakennusten valmistumisaika rakentamisen aloituksesta rakennuksen käyttöönottoon. Nykyään ei ole enää aikaa odotella betonin kuivumista kuten ennen vanhaa, vaan rakennusaika on yleensä hyvin tarkkaan kellotettu ja aika on rahaa tässäkin asiassa. Kuitenkaan märän betonin päälle ei voi pinnoitemateriaaleja asentaa, jonka vuoksi kyseisen betonilaadun käytöstä on tullut erittäin yleistä sekä rakennusliikkeiden suuremmissa kohteissa että yksittäisten omakotitalorakentajien keskuudessa.

Tiivistettynä Nopeasti Pinnoitettavan (NP) betonin edut tavalliseen betonilaatuun ovat betonin nopeampi kovettuminen työstöaikana sekä välittömästi valun jälkeen koska kyseisessä betonilaadussa käytetään aina rapid-sementtiä. Tärkein etu on kuivumisajan puolittuminen normaaliin betoniin verrattuna, joka on tärkeää jotta lattia ehtii kuivua riittävästi ennen pinnoitemateriaalien asennusta. Nämä asiat yhdistettynä pieneen hintaeroon normaalin betonin kanssa ovat tehneet NP-betonista erittäin suositun. Lattiamiehellä jo lähes puolet kaikista valuista suoritetaan NP-betonilla.

Blog Image
5
Maalis

Mitä eroa on mikrosementillä ja hiotulla betonilattialla? ( Elämyslattia )

Monet kysyvät mitä eroa on betonista valetulla hiotulla ja pintakäsitellyllä lattialla ja mikrosementillä. Tämä on erittäin hyvä kysymys ja tässä blogitekstissä pyrimme käymään tärkeimpiä eroja läpi.

Elämyslattia on Lattiamiehen rekisteröity tuotemerkki ja tarkoittaa hiottua betonilattiaa, siis aidosta betonista valettua lattiaa joka on käsitelty hiomalla sekä pintakäsittelyaineilla asuintilojen ja julkistilojen viimeiseksi pinnaksi.

Elämyslattiassa tulee ottaa huomioon että valuvaihe on suoritettava erittäin huolellisesti ja mielellään Lattiamiehen suorittamana. Tämä on erittäin tärkeää, muuten lattiasta ei saada hiomalla enää asumiskelpoista viimeistä pintaa. Itse lattian valuvaihe suoritetaan Lattiamiehen tähän tarkoitukseen erikoistuneiden ammattimiesten toimesta. Valuvaiheessa lattia koneliipataan oikeaan karkeusasteeseen jotta siitä hiomalla saadaan paras mahdollinen lopputulos. Lattiavaluvaiheessa huomioidaan myös muut tärkeät seikat kuten levennettyjen tasapohjaisten valukenkien käyttö sekä suojaukselliset että jälkihoidolliset asiat parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Mikrosementti taas puolestaan on pinnoitemateriaali, jota voidaan laittaa käytännössä lähes minkä tahansa materiaalin päälle. Mikrosementti on 2-3mm vahvuinen designbetonipinnoite. Mikrosementti soveltuu materiaaliksi lattiaan, seiniin, kylpytiloihin sekä myös saunaan. Elämyslattia (hiottu betonilattia) soveltuu lattiapinnaksi kaikkiin tiloihin, myös ulkotilat kuten terassit.

Monella askarruttaa myös lattian kulutuskestävyys sekä kovuus. Tähän on selkeä vastaus; Elämyslattia (hiottu aito betonilattia) on erittäin kova ja kestävä materiaali, joka on tehty aidosta betonista. Kestää hyvin kulutusta. Mikrosementti puolestaan on designpinnoite ja lujuusluokaltaan hiukan parkettia kovempaa. Ero on selkeä joka tulee huomioida tilan käyttötarkoituksessa ja käytössä. Esimerkiksi hiekkaisilla ulkokengillä kävelyä mikrosementtipinnoitteen päällä tulee välttää, muutoin vaikutus on sama kuin parketin päällä kävellessä (pinnan naarmuuntuminen).

Jos joku asia jäi vielä askarruttamaan ota yhteyttä ammattilaisiimme niin kerromme lisää.

Blog Image
26
Helmi

Mikrosementti kasvattaa suosiotaan

Mikrosementti lattia- ja seinämateriaalina kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Mikrosementin käyttökohteet ovat lähes rajattomat, mutta yleisimmin sitä käytetään asuintalojen lattia- ja seinämateriaalina sekä kuivissa- että märkätiloissa kuten kylpyhuoneessa, kodinhoitohuoneessa sekä saunan lattiassa.

Mistä mikrosementtipinnoite on peräisin ja mihin se on alunperin luotu? Tämä on kysymys johon kovin moni alan ammattilainenkaan ei osaa kertoa vastausta. Alunperin mikrosementti luotiin suojaamaan USA:n lentotukialusten kansien pintaa ruostumista eli korroosiota ja muuta kulumista vastaan 1950-1960 luvuilla. Mikrosementistä on monta eri karkeusastetta, alkuperäisessä käyttötarkoituksessa karkeusaste oli se karkein nyt markkinoilla oleva karkeus, jota me käytämme ulkotiloissa kuten terasseilla. Tämä karkeusaste ei sovellu hyvin sisätiloihin, koska puhtaanapito on vaikeampaa. Ulkotiloissa puhtaanapito ei ole niin olennaista ja kyseisen karkeusasteen mikrosementin hyvinä puolina on erittäin hyvä kulutuskestävyys sekä liukkauden esto.

Mitä karkeusasteita käytetään yleisesti? Sisätiloissa tehdään yleensä ensin 2-3 kerrosta keskikarkealla pohjalaastilla ja sen jälkeen laitetaan 2-3 kerrosta joko aivan hienoa erittäin pienikarkeuksista pintalaastia tai tätä hiukan karkeampaa versioita. Pintalaastin valinta riippuu käyttötarkoituksesta, kaikista hienointa laastia kannattaa käyttää vain seinissä ja vastaavissa matalan kulutuksen pinnoissa koska kulutuskestävyys laskee mitä hienomman kivikoon laastia käytetään.

Mikrosementin kiiltoaste toteutetaan pintasuoja-aineella, jota on saatavilla useita eri versioita. Myöskin viimeistelyhionta ennen pintasuoja-aineen levitystä vaikuttaa kiiltoasteeseen. Suosituin kiiltoaste on Satiini, joka on käytännössä matta joka hiukan kiiltää valoa vasten. Myös täysin matta kiiltoaste on useasti toivottu vaihtoehto mutta täyskiiltävää käytetään hyvin harvoin. Kiiltoasteen päättää loppukädessä aina asiakas ja toteutus tehdään sen mukaan. Värivaihtoehtoja on käytännössä rajattomasti. Esimerkiksi valkoisen ja mustan väliltä pystymme skaalaamaan kaikki harmaan sävyt. Erikoisimmissa väreissä kuten esimerkiksi ruskea, punainen, vihreä, sininen ja keltainen skaalaus on hiukan haasteellisempaa mutta onnistuu tiettyyn pisteeseen saakka.

Useasti kysytään mikä on mikrosementin kulutuskestävyys. Tämä on erittäin hyvä ja tärkeä kysymys koska asiasta on markkinoilla epäselvyyttä. Mikrosementti on designbetoni-pinnoite ja ei kulutuskestävyydeltään vastaa täysin aitoa betonilattiaa. Hyvänä ohjeena mikrosementin kulutuskestävyydestä on seuraava ohje; Mikrosementti on kestävämpi kuin parketti mutta pehmeämpi kuin laminaatti. Kun tämän pitää mielessä niin tehdään oikea valinta designbetonilattian materiaalia päätettäessä. Kuitenkin tässä kohtaa on huomioitava että kyse on nimenomaan kulutus- ja hankauskestävyydestä, mikrosementin pinta saadaan suljettua täysin siten että se ei tahriinnu käyttämällä oikeata pintasuoja-ainetta. Jos halutaan paras mahdollinen kulutuskestävyys lattiat kannattaa tehdä kovabetonilla, jolla voidaan toteuttaa designbetonilattia siten että kerrosvahvuus on minimissään 10mm, yleensä kuitenkin 15-20mm. Kovabetonin lujuusluokka ja pinnan kulutuskestävyys on niin hyvä että lattia kestää esimerkiksi autotallissa päivittäisen nastarenkailla ajon ilman mitään ongelmia. Sama kulutuskestävyys betonilattiaan saadaan uudiskohteissa kun valun pintaan hierretään sirote, tästä on kansan kielessä yleistynyt nimike "Mastertop". Mastertop itsessään on vain yksi kuivasirotteiden tuotemerkki ja vastaavia on markkinoilla Suomessakin useita. Sirotetta käytetään myös omakotitalojen ja julkisien tilojen lopullisia lattioita tehdessä, koska sirotetta käytettäessa lattiaan saadaan toivottu värisävy edullisin kustannuksin.

Mikrosementtiä voimme suositella useaan kohteeseen ja se on aina varmasti erittäin näyttävä ja upea pintamateriaali. Käytettävän designbetonimateriaalin valinta täytyy kuitenkin tehdä aina huomioiden pinnoitettavan tilan käyttötarkoitus jotta materiaali kestää käytössä kauniina pitkään.