Tiistai 26.3.2019  klo: 1:28 Lattiamies, Tekijänkatu 16, 04440 Järvenpää Puh: 050 - 340 7818 Email: myynti@lattiamies.fi
Klikkaamalla tästä näet AAA-sertifikaattimme 2014
ETUSIVULATTIAVALUANTURAVALUMUUT VALUTBETONIDESIGNBETONITARJOUSPYYNTÖYHTEYSKYSYTTYÄTILAA

Usein kysyttyjä kysymyksiä valutöistä sekä betonista.

Voiko talvella valaa lattioita?

Kyllä, valamme betonilattoita ympäri vuoden. Talvella on kuitenkin huolehdittava että talon sisällä on lämmitys ja kunnon valaistus, jotta lopputuloksesta saadaan paras mahdollinen. Lämmön ehdoton alaraja lattioita valettaessa on 5°C ja suositus on että lämpötila olisi yli 10°C.

Kuinka nopeasti betoni / betonilattia kuivuu?

Betonin kuivumisessa voidaan pitää nyrkkisääntönä että lattialaatta kuivuu hyvissä olosuhteissa noin 1cm / viikko. Hyvät olosuhteet tarkoittavat että tilassa on riittävä ilmanvaihto ja ilman kosteusprosentti on riittävän alhainen. Betonilattian kuivumista voidaan nopeuttaa esim. hankkimalla tilaan ilmankuivain konevuokraamosta. Kun betonin kuivuminen on tärkeää työmaan aikataulussa pysymisen kannalta, voidaan käyttää myös Nopeasti Pinnoitettavaa / Päällystettävää NP betonia, jonka kuivuminen on vähintään 2 kertaa nopeampaa kuin tavallisen betonin. Kun ilmankuivaimia tai muita avustimia ei käytetä niin normaaliolosuhteissa talvipakkasilla betoni kuivuu selkeästi nopeammin kuin kesällä/syksyllä, koska ilman kosteus on merkittävästi pienempi pakkaskeleillä.

Milloin lattian voi pinnoittaa / päällystää esim. parketilla?

Betonilattian täytyy olla kuivanut riittävästi, jotta se voidaan päällystää / pinnoittaa. Suurin sallittu kosteusprosentti ennen pinnoitusta riippuu käytettävästä pinnoitusmateriaalista ja voidaan todeta luotettavasti vain kosteusmittarilla. Lattiamieheltä on saatavissa asiakkaillemme veloituksetta pintakosteusmittari lainaksi, jolla kosteusprosentti voidaan luotettavasti todeta. Esimerkiksi märkätiloissa joihin tulee vesieristys, kosteusprosentti täytyy olla vesieristeestä riippuen noin 85% tai alle, joillakin valmistajilla riittää kun kosteusprosentti on alle 90%. Kun olet päättänyt tilan pinnoitusmateriaalin voit tarkistaa materiaalin valmistajalta mikä on suurin sallittu kosteusprosentti ennen pinnoitusta.

Miksi lattiat on jälkihoidettava?

Jälkihoito on erittäin tärkeää betonilattiassa. Jos jälkihoitoa betonilattiaan ei tehdä kunnolla, aiheuttaa se ylimääräistä halkeilua sekä mahdollisesti lattialaatan kipristelyä reunoista, nurkista sekä halkeamien kohdalta. Lattian kipristely tarkoittaa reunojen ja kulmien nousemista ylöspäin, jolloin lattia ei ole enää suora. Kipristelyn korjaus on suoritettava hiomalla tai ylimääräisellä tasoitteella, molemmista koituu merkittäviä lisäkustannuksia. Jälkihoito voidaan suorittaa tilaamalla Lattiamiehiltä jälkihoitoaine levitettynä hintaan 1€/m2 + alv 24% tai vaihtoehtoisesti kastelemalla lattia valua seuraavana aamuna ja levittämällä rakennusmuovi lattialle. Muovin / jälkihoitoaineen on oltava lattiassa noin 2 viikkoa valun jälkeen kun käytetään normaalisti kuivuvia betonilaatuja ja noin 1 viikko kun käytetään Nopeasti Pinnoitettavaa / Päällystettävää NP betonia. Jälkihoidon jälkeen lattiasta on hiottava sementtiliima pois, hionta poistaa myös pintaan ruiskutetun jälkihoitoaineen. Sementtiliiman hionnan voi tilata Lattiamieheltä hintaan 3€/m2 + alv 24%.

Voiko talon anturan valaa talvella?

Kyllä voi, yleensä talon betoniantura pyritään kuitenkin valamaan silloin kun lämpötila ylittää 0°C, mielellään yli 5°C. Jos antura valetaan selvästi pakkasen puolella, on suositeltavaa käyttää pakkasbetonia, joka on kuitenkin selvästi kalliimpaa kuin tavallinen anturabetoni.Tästä takaisin etusivulle©2017 Lattiamies Kaikki oikeudet pidätetään.