050 - 590 4566    Kivikonlaita 42, 00940 Helsinki
Sähköposti: myynti@lattiamies.fi

Autotallin Lattiavalu ja autotallin lattiavalun hinta 2022 - 2023

Autotallin Lattiavalu

Autotallin lattiavalu voidaan suorittaa erikseen omana valuna tai yhdessä talon lattiavalun kanssa. Yksi suosituimmista valuvaihtoehdoista on heti valun kuivuttua valmis lattiapinta. Tällöin jo valuvaiheessa autotallin lattia valetaan erittäin tasaiseksi ja kovaksi konehiertämällä ja koneliippaamalla lattia useaan otteeseen. Autotallin lattian hiertäminen suoritetaan usein niin että samassa yhteydessä pintaan hierretään kuivasirote, josta arkikielessä käytetään nimeä Mastertop. Mastertop on kuitenkin vain yksi kuivasirotteiden tuotemerkeistä. Suosittu ja laadukas kuivasirote on myös Saksalainen Neodur HE2 ja Neodur HE3. Paljon käytetään myös Suomalaista Fesconin valmistamaa kuivasirotetta Fescotop F10.

Me Lattiamiehellä käytämme pääasiassa Neodurin HE2 sekä Mastertopin sirotteita. Valmiiksi lattiapinnaksi valettavaan lattiapintaan suositellaan vielä pintasuoja-aineeksi litiumsilikaattia, joka on kohtalaisen edullinen ja erittäin toimiva ratkaisu. Litiumsilikaatti tekee pinnasta vielä entistäkin kovemman ja suojaa autotallin lattiaa tahriintumiselta sekä likaantumiselta.

Autotallin lattian edullisin valuvaihtoehto on tavallinen käsin hierrettävä, käsiliipattu lattiavalu. Hintaan vaikuttavat autotallin pinta-ala, valettavan laatan paksuus, valittava betonilaatu sekä autotallin lattiapintaan haluttu pintavaihtoehto. Jos autotallin betonimäärä jää alle 6 betonikuution, tulee edullisemmaksi valaa lattia yhdessä talon tai esimerkiksi terassin lattiavalun kanssa, koska tällöin ei tule maksettavaksi betonin minitoimitusmaksuja.

Alla on selvennys erilaisista valuvaihtoehdoista ja tältä sivulta löydät myös hinnaston sekä tarkan ja helppokäyttöisen hintalaskurin.
Laske hinta autotallin valulle

Autotallin lattiavalun vaihtoehdot ovat:

  • 1. Käsin hierretty ja käsin liipattu autotallin lattia
  • 2. Konehierretty ja käsin liipattu autotallin lattia
  • 3. Konehierretty ja koneliipattu autotallin lattia (ns. konepinta)
  • 4. Konehierretty, koneliipattu autotallin lattia sisältäen kuivasirotteen (Mastertop, Neodur HE2 ja vastaavat)

SELVENNYS ERILAISTEN AUTOTALLIN VALUVAIHTOEHTOJEN EROISTA:


1. Käsihierretty ja käsiliipattu autotallin lattia
Yleisin valuvaihtoehto. Pinta on tarkoitus päälystää jollakin materiaalilla, esim. parketilla tai laatalla. Riittävä suurimpaan osaan käyttötarkoituksista. A-luokan suoruustakuu.

2. Konehierretty ja käsiliipattu lattia
Konehierto tekee lattiasta vielä käsihiertoa tasaisemman ja suoremman. Konehierron jälkeen lattia vielä käsiliipataan joka siloittaa pintaa. Tätä vaihtoehtoa suositellaan aina ja etenkin jos pinnan suoruusvaatimus on normaalia suurempi, esimerkiksi pintaan on tulossa suurikokoinen laatta tai liimaparketti. A-luokan suoruustakuu.

3. Konehierretty ja koneliipattu lattia (ns. konepinta)
Lattia konehierretään ja koneliipataan. Pinnasta tulee erittäin suora, kova ja sileä. Tätä vaihtoehtoa käytetään silloin kun betonilaatasta tehdään lopullinen lattiapinta(betoni siis jää näkyville eikä pinnoiteta) tai jos lattia on tarkoitus maalata.

4. Konehierretty ja koneliipattu lattia sisältäen sirotteen (Mastertop, Neodur HE2 ja vastaavat) Sirotteiden värivaihtoehdot
Sama kuin yllä oleva konehierretty ja koneliipattu lattia, jonka lisäksi hiertovaiheessa lattian pintaan hierretään erittäin hyvin kulutusta kestävä sirotepinta. Tästä lattiatyypistä käytetään yleiskielessä nimitystä Mastertop. Pinta kestää muun muassa nastarenkailla päivittäisen ajon pinnan rapautumatta vuosienkaan kovassa käytössä. Lattiatyyppi on suosittu autotalleissa sekä teollisuushalleissa joissa on kova kulutuskestävyysvaatimus lattialle.

Toimialueemme autotallin lattiavaluissa ja betonipumppauksissa on Uusimaa. Päätoimialueemme ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Järvenpää sekä lähialueet noin 150km säteellä Helsingistä.

Teemme autotallien lattiavaluja säännöllisesti Espoon, Helsingin ja Vantaan lisäksi myös seuraavilla paikkakunnilla:
- Kerava - Mäntsälä - Tuusula - Nurmijärvi - Hyvinkää - Sipoo - Porvoo - Klaukkala - Nummela - Lahti - Kirkkonummi -

Autotallin lattiavalun hinnasto 2022 - 2023

€ 7.00 / m2

Autotallin lattiavalutyön hinta
Käsin hierretty ja käsin liipattu
Minimiveloitus 340€ Alv 0%

€ 9.00 / m2

Autotallin lattiavalutyön hinta
Konehierto + käsiliippi
Minimiveloitus 440€ Alv 0%

€ 15.50 / m2

Autotallin lattiavalutyön hinta
Konehierto + koneliippaus
Minimiveloitus 760€ Alv 0%

€ 22.50 / m2

Autotallin lattiavalutyön hinta
Konehierto + koneliippaus + sirote
Minimiveloitus 760€ + 7€/m2 Alv 0%

Autotallin betonin hinta 2022 - 2023 - Hintaan sisältyy betonin pumppaus, betonin kuljetukset ja kaikki muut kulut

€ 153.00 / m3


Lattiabetoni C25/30 h16 S3

Kuljetettuna ja pumpattuna
Yli 6m3 toimituksille Alv 0%

€ 183.00 / m3


Säänkestävä lattiabetoni
C30/37 h16 S3
Kuljetettuna ja pumpattuna
Yli 6m3 toimituksille Alv 0%

€ 193.00 / m3


Nopeasti kuivuva lattiabetoni
NP C25/30
Kuljetettuna ja pumpattuna
Yli 6m3 toimituksille Alv 0%

€ 130.00 / valukerta

Betoninpumpun peränpesumaksu
Veloitetaan vain jos betonipumpun perää ei saa pestä työmaalla
Alv 0%

€ 4.50 / m3

Betonin lämmityslisä
Veloitetaan vain talvikaudella
aikavälillä 1.11.-30.4.
Alv 0%

Autotallin valun hintalaskuri 2022 - 2023

Laske autotallin lattiavalun hinta

Valitse haluamasi autotallin valuvaihtoehto:
Valitse haluamasi autotallin betonilaatu:

Kokonaishinta

Hinta 00.00+ alv 24%

Kokonaishinta sisältäen arvonlisäveron 24%

Ajalla 1.11.-30.4. lisätään betonin lämmityslisä 4,50€/m3 + alv 24%. Hintaan kuuluu lattiabetoni kuljetettuna ja pumpattuna kaikkine kuluineen.

Pyydä tarjous

Sirotteiden värikartta

VAALEAN HARMAA

SEMENTIN HARMAA

BASALTIN HARMAA

ANTRASIITTI

AUTOTALLIN LATTIAVALUN VALUVALMISTELU-OHJE:

UUTTA! Meiltä saat nyt myös eristeiden ja raudoitusverkkojen asennuksen sekä muut valuvalmistelut palveluna näin halutessasi. Lue lisää meiltä saatavista valuvalmisteluista

Autotallin lattian raudoitus

Autotallin lattian raudoitus suoritetaan yleensä vahvempaa teräsverkkoa käyttäen kuin talon lattiavaluissa. Autotallissa suosittelemme käyttämään 6#150 tuplaraudoitusta tai 8#150 teräsverkkoa. Edellä mainitut teräsverkkokoodit 6#150 tarkoittaa 6mm vahvaa teräsverkkoa 150mm silmäkoolla (tuplaraudoituksena, yksi lattian alaosaan ja toinen yläosaan) ja 8#150 tarkoittaa 8mm vahvuista teräsverkkoa 150mm silmäkoolla, jossa riittää yksi verkko.

Lataa valuvalmistelut (pdf)

1. Valaistus ja lämpötila

On huolehdittava riittävästä valaistuksesta ja lämpötilasta. Lämpötilan tulisi olla vähintään +10 astetta lattian rajassa. Lämpötilan ollessa liian alhainen lämmin betoni höyryää ja vääristää käyttämämme laaserin sädettä, joka aiheuttaa epätasaisuuksia lattiaan. Huomioikaa valoja ja lämmitystä järjestäessänne että sähköjohdot eivät kulje lattialla.

2. Valukorko (lähtökorko)

Valukorko (lähtökorko) on merkattava selvästi seinään tasan 1 metri betonilattian halutusta korkeudesta(taso jolla korkeudella valetun betonin yläpinta tulee olemaan) ylöspäin. Yksi merkki riittää jos valettavassa tilassa ei ole väliseiniä. Jos taas väliseiniä on, täytyy valukorko merkata jokaiseen seinään koko seinän leveydeltä. Halutessanne voimme tehdä korkojen merkkauksen puolestanne hintaan 100 euroa + alv 24%.

3. Lattiakaivot, kurasyöppö ja Unidrain

Lattiakaivot ja varsinkin Unidrain ja kurasyöppö tulisi kiinnittää hyvin ennen lattiavalua. Mieluiten kiinnitys olisi tehtävä ruuvaamalla tai valamalla.

4. Kaatoalueet

Väliseinien nurkkien paikat tulee merkata alueilla joille tulee lattiakaatoa kuten esimerkiksi sauna, pesuhuone ja kodinhoitohuone. Merkkaus on hyvä tehdä esim. 50cm harjateräksen pätkillä. Merkkaus suoritetaan siten että harjateräs on pystyssä väliseinien keskilinjassa nurkkien kohdalla.

5. Suojaus

Valaessa betoni roiskuu aina jonkin verran, joten seinät ja ovet olisi hyvä suojata noin 1-1,5 metrin korkeuteen saakka. Ikkunat tulisi suojata koko korkeudelta (edellyttäen että ikkunat on jo asennettu).

Tilaa autotallin lattiavalu

Pyydä tarjous autotallin valusta

AUTOTALLIN LATTIAVALUN JÄLKIHOITO JA SEMENTTILIIMAN HIONTA

Autotallin lattiavalun jälkihoito

Lattiavaluun erittäin tärkeänä osana kuuluu valun jälkihoito. Kun lattiavalu jälkihoidetaan oikein, saadaan paras mahdollinen lopputulos ja lattiaan syntyvät halkeamat saadaan minimoitua.

Lattian jälkihoidon voi suorittaa kolmella vaihtoehtoisella tavalla. Mikä tahansa näistä kolmesta vaihtoehdosta riittää yksistään jälkihoidoksi.

1. Suosituin vaihtoehto on tilata jälkihoitoaineen levitys lattiavalun tilauksen yhteydessä, jolloin levitämme jälkihoitoaineen joko heti valun valmistuttua tai viimeistään valua seuraavana päivänä. Jälkihoitoaine muodostaa lattian pintaan kalvon joka estää lattian kuivumisen liian nopeasti. Jälkihoitoaineen levitettynä voit tilata meiltä valun yhteydessä hintaan 1,50 €/m2 + alv 24%.

2. Toinen vaihtoehto on levittää rakennusmuovi lattiavalun päälle valua seuraavana päivänä. Muovi poistetaan 1-2 viikkoa valun jälkeen riippuen onko käytetty Nopeasti Pinnoitettavaa betonia (NP) vai tavallista lattiabetonia.

3. Kolmas vaihtoehto on kastella lattiaa siten että se pysyy kosteana ensimmäiset 1 - 2 viikkoa betonilaadusta riippuen. Tämä on kaikista työläin tapa jälkihoidolle ja siksi vähiten suosituin näistä kolmesta.

Miksi lattiavalu tulee jälkihoitaa ja kuinka kauan?
Lattiavalun kovettuminen ja kuivuminen ovat kaksi eri asiaa. Betonin täytyy saada kovettua riittävästi ennen kuin se alkaa kuivua, jotta lattian halkeilu olisi minimaalista. Tämän vuoksi lattiaa tulee jälkihoitaa 1-2 viikkoa valun jälkeen käytettävästä betonilaadusta riippuen. Normaalia Lattiabetonia käytettäessä jälkihoitoa tulee jatkaa 2 viikkoa kun taas Nopeasti Pinnoitettavaa NP-betonia käytettäessä riittää viikko.

Mitä seuraa jos jälkihoitoa ei ole suoritettu?
Ilman jälkihoitoa jätettyyn lattiaan tulee normaalia enemmän halkeamia. Lattia voi myös kipristyä lattialaatan reunoilta, joka tarkoittaa lattialaatan reunojen kohoamista ylöspäin lattian kuivuessa ennen betonin riittävää kovettumista.


Sementtiliiman hionta

Lattian jälkihoidon jälkeen tulisi suorittaa sementtiliiman hionta. Sementtiliima on ohut hauraampi kerros lattian pinnassa, joka hidastaa lattian kuivumista. Sementtiliima on poistettava joka tapauksessa ennen pintamateriaalien asennusta ja koska se hidastaa kuivumista on järkevää hoitaa hionta heti jälkihoidon päätyttyä. Huom! Hiontaa ei tarvitse tehdä jos autotallin lattia on valettu konepinnalle tai konepinta+kuivasirote yhdistelmällä.

Hionnan voi suorittaa itse vuokraamalla laitteet tai tilata suoritettuna Lattiamieheltä, jolloin hoidamme hionnan ammattikoneilla ja ammattimiehillä sovittuna päivänä. Sementtiliiman hionta timanttikoneella suoritettuna ammattilaistemme toimesta 4,50 €/m2 + alv 24% (minimiveloitus 200€ + alv).

Jälkihoidon ja sementtiliiman hionnan hinnasto€ 1.50 / m2

Jälkihoitoaine levitettynä
Alv 0%

€ 4.50 / m2

Sementtiliiman hionta timanttikoneella
Minimiveloitus 200 € Alv 0%