050 - 590 4566    Kivikonlaita 42, 00940 Helsinki
Sähköposti: myynti@lattiamies.fi

Muovikuitubetoni ja muovikuidun hinta 2022 - 2023

Muovikuitubetoni vähentää laatan halkeilua ja tarvittaessa mahdollistaa hiukan ohuempien laattojen valamisen kuin betoni ilman muovikuitua. Muovikuidulla voidaan myös korvata raudoitus, kun muovikuitua annostellaan riittävästi. Yleensä muovikuitubetonia käytetään lattiarakenteissa yleisen annostelun ollessa käyttötarkoituksesta riippuen välillä 1kg-3,5kg/m3. Muovikuitubetonia ei suositella viimeiselle pinnalle jätettävän betonilattian valuihin, muutoin kuin parkkihalleissa joissa muovikuitujen paikoittainen näkyminen pinnassa ei ole ongelma.

Betonissa käytettävä muovikuituja ovat mikromuovikuidut ja makromuovikuidut. Joskus käytetään myös näiden kahden yhdistelmää ja näin saavutetaan molempien kuitulaatujen edut.

Makromuovikuitu
Makromuovikuidut ovat betonissa yleisimmin käytetty rakenteellinen muovikuitu, kuten esimerkiksi FortaFerro. Tämän sivun hinnat näyttävät kyseisen kuidun hinnan. Makrokuitua voidaan käyttää jopa raudoituksen korvaamiseen kokonaan, eli teräsverkkoja ei tarvitse tällöin asentaa. Makrokuiduilla tarkoitetaan pidempiä ja paksumpia kuituja, joita voidaan käyttää rakenteelliseen lujitukseen ja kutistuman halkeilun hallintaan. Syyt makrokuitujen käyttöön ja käyttökohteet ovat samat kuin teräskuiduilla, ei kuitenkaan kantaviin rakenteisiin. Erityisen hyvin makrokuidut soveltuvat erilaisiin elementteihin ja säälle alttiisiin olosuhteisiin, sillä mahdollisesti pintaan jäävä kuitu ei ruostu. Pinta-lattioissa käytetään nykyään jo usein makrokuitua kutistumaraudoituksena raudoitusverkon sijaan tai tukena. Makromuovikuidun määrä betonissa on yleensä 1,5-3,5kg/m3 käyttötarkoituksesta riippuen.

Mikromuovikuitu
Plastisen halkeilun estämiseen käytetään mikrokuituja, jotka ovat hiuksen hienoja muovikuituja. Mikrokuituja ei voi käyttää raudoituksen korvaamiseen. Mikrokuidut voivat olla yksi- tai monisäikeisiä sekä fibrilloituja. Kooltaan mikrokuidut ovat yleensä 6-20 mm pitkiä. Mikrokuiduilla tavoitellaan lattiarakenteissa plastisen vaiheen kutistuman hallintaa sekä pienempää plastista painumaa. Ruiskubetonoinnissa käyttötarkoitus on palotilanteen räjähdyshalkeilun estäminen. Mikrokuiduilla saadaan betonipinta tiiviimmäksi ja iskun-ja kulutuksenkestävyys suuremmaksi. Annostelu käyttökohteen mukaan on yleensä 1-2 kg/m3. Mikrokuiduilla ei voida korvata rakenteellista raudoitusta.

Muovikuitu voidaan lisätä kaikkiin betonilaatuihin. Tällöin betonin valmistuksessa betonitehtaalla betonin sekaan lisätään haluttu määrä muovikuitua.

Alla on kuutiohinnat rakenteelliselle raudoituksen korvaavalle muovikuidulliselle lattiabetonille sekä tarkka hintalaskuri. Saat laskettua hinnan lattiavalulle sekä kaikille muille valuille joissa käytetään rakenteellisessa tarkoituksessa muovikuitua ja lattiabetonia.

Muovikuidullisen Lattiabetonin hinta kuljetettuna ja pumpattuna 2022 - 2023:

6m3 ja enemmän: Muovikuitubetonin kuutiohinta 213€/m3 + alv 24%

0m3 - 6m3: Laske hinta alla olevalla laskurilla


Hinta sisältää 3kg/m3 muovikuitua sisältävän Lattiabetonin toimitettuna kohteeseen, kuljetuksen ja pumppauksen kohteen mukaan perästäpumpattavalla betonipumppuautolla tai puomillisella pumppuautolla kaikkine kuluineen. Hinta on voimassa pääkaupunkiseudulla ja pääkaupunkiseudun lähialueilla. Reilusti suuremmissa määrissä hinta tippuu ja laskemme sinulle erillisen tarjouksen.

Jos sinulla on tietty tarkka (esimerkiksi rakennesuunnittelijan määrittelemä) määrä muovikuitua per kuutiometri, Pyydä tarjous tästä.

Laske Muovikuidullisen Lattiabetonin hinta

Anna arvioitu betonimäärä kuutioina. Voit laittaa myös yhden desimaalin. Esimerkiksi 3 tai 3.4

Anna betonimäärä:

Kokonaishinta

Hinta 00.00+ alv 24%

Kokonaishinta sisältäen arvonlisäveron 24%

Ajalla 1.11.-30.4. lisätään betonin lämmityslisä 4,50€/m3 + alv 24%. Hintaan kuuluu Lattiabetoni muovikuidulla 3kg/m3 kuljetettuna ja pumpattuna kaikkine kuluineen.

Pyydä tarjous

Muovikuitubetonin hinta on voimassa pääkaupunkiseudulla sekä lähikunnissa:
- Helsinki - Espoo - Vantaa - Järvenpää - Kerava - Mäntsälä - Tuusula - Nurmijärvi - Hyvinkää - Sipoo - Porvoo - Klaukkala - Nummela - Lahti - Kirkkonummi -