050 - 590 4566    Kivikonlaita 42, 00940 Helsinki
Sähköposti: myynti@lattiamies.fi

Sementin hinta ja betonin hinta 2022 - 2023

Monesti kun haetaan sementin hintaa tarkoitetaan betonin tai tarkemmin ottaen valmisbetonin hintaa. Sementtiä saa ostettua myös piensäkeissä tai 1000kg suursäkeissä tai jopa rekkavaunullinen kerrallaan. Pelkällä sementillä ei kuitenkaan tee vielä mitään, lisäksi tarvitaan hiekka- ja sora-ainesta ja vettä jotka on sekoitettava oikeassa suhteessa esimerkiksi betonimyllyssä. Jo pienenkin valun sekoittaminen erikseen sementistä, hiekasta ja sorasta veden kanssa vaatii valtavasti työtä, aikaa ja miestyövoimaa.

Yleensä ottaen on edullisempaa tilata valmisbetoni kuljetettuna tehtaalta ellei kyse ole jostain ihan pienestä muutaman sadan litran betonitarpeesta.

Sementin hinta vaihtelee määrästä riippuen. Betonin hinta 2022 - 2023 on alkaen 128€/m3 + alv 24%


Hinta sisältää betonin toimitettuna kohteeseen, kuljetuksen ja pumppauksen puomikoneella kaikkine kuluineen. Hinta on voimassa 6m3 ja sitä suuremmille tilauksille pääkaupunkiseudulla. Reilusti suuremmissa määrissä hinta tippuu ja laskemme sinulle erillisen tarjouksen.

Tietoa sementistä


Sementti on betonin tärkein ainesosa. Sementti toimii betonissa sideaineena. Sementtiä käytetään yhteen kuutiometriin betonia betonilaadusta riippuen keskimäärin 200kg - 400kg eli noin 8-16% painoon suhteutettuna. Sementti muodostaa veden kanssa reagoidessaan lujan mineraalin, sementtikiven. Sementtikivi sitoo kiviaineksen ja raudoituksen yhdeksi erittäin lujaksi ja kestäväksi kokonaisuudeksi.

Sementin raaka-aineita ovat luonnonmineraalit, lähinnä kalkkikivi. Lisäksi sementissä käytetään erilaisia seosaineita, joilla saadaan lisättyä sementtiin haluttuja ominaisuuksia.

Sementin raaka-aineet jauhetaan ja kuumennetaan uunissa noin 1450 °C lämpötilaan, jolloin mineraalit sulavat ja reagoivat keskenään. Sementtiuunissa tapahtuvissa kemiallisissa reaktiossa syntyy pääasiassa kaliumsilikaateista muodostuvia ns. klinkkerimineraaleja, joista sementti jauhetaan. Sementin tuttu vaaleanharmaa väri johtuu sementin rautayhdisteistä. Valkosementtiä voidaan valmistaan raaka-aineista, jotka eivät sisällä rautaa.

Sementtilaatuja on useita erilaisia, joista kaikki on suunniteltu tiettyyn käyttötarkoitukseen. Esimerkiksi valkobetonissa käytetään valkosementtiä ja nopeasti kuivuvassa NP-betonissa sekä nopeasti kovettuvassa rapid-betonissa käytetään aina rapid-sementtiä. SR-sementti taas on sulfaatin kestävä sementti, joka soveltuu hyvin betonilaatuihin joissa on kova kemiallinen rasitus.

Tilaa Pyydä tarjous

Betonin hinta on voimassa pääkaupunkiseudulla sekä lähikunnissa:
- Helsinki - Espoo - Vantaa - Järvenpää - Kerava - Mäntsälä - Tuusula - Nurmijärvi - Hyvinkää - Sipoo - Porvoo - Klaukkala - Nummela - Lahti - Kirkkonummi -